Ask.HiltiЗапитуй ВивчайЧитай
Ask.Hilti

Антикорозійне покриття Hilti Outdoor Coated™: майбутнє сьогодні

Розміщено Serhii Airapetov11 місяців тому

Покриття цинк-магній (ZM) стає все більш популярним як чудове рішення для стійкості до корозії

installation systems,монтажні системи,corrosion,корозія,MT

629

 Захист сталі від корозії


Без належного захисту від корозії немає гарантії, що конструкція з вуглецевої сталі прослужить запланований термін служби. Щоб вибрати найбільш відповідне антикорозійне покриття, важливо оцінити корозійну активність оточуючого середовища. Це пов’язано з кількома зовнішніми факторами, такими як температура, вологість, хлориди тощо, які впливають на швидкість корозії цинкових і сталевих виробів і, як наслідок, впливають на вибір захисту.
 
Для середовищ із низьким рівнем корозії або всередині приміщень найбільш прийнятними рішеннями є такі процеси, як фосфатування, електрогальванізація або цинкування. Для зовнішнього середовища потрібне більш надійне антикорозійне покриття, щоб захистити вуглецеву сталь від атмосферних впливів.
Гаряче цинкування (HDG) є найпоширенішим методом антикорозійного захисту сталі від корозії у зовнішньому середовищі. Фактично, занурюючи сталь у ванну з гарячим розплавленим цинком (після прокатки та зварювання), матеріал набуває захисного шару, який надає йому «блиск» — кристалізований малюнок поверхні. Цей процес є відносно дешевим порівняно з використанням нержавіючої сталі та використовується в різних галузях промисловості.
Однак існують також обмеження щодо якості гарячого цинкування. Через особливості нанесення цинку за допомогою процесу занурення створити 100% однорідне покриття може бути складним завданням.
Одним із рішень цієї проблеми є додавання цинку, магнію та алюмінію для створення цинк-магнієвого (ZM) покриття. Покриття ZM стає все більш популярним як чудове рішення для стійкості до корозії для сталі, оскільки воно забезпечує значно збільшений термін служби порівняно зі звичайним цинковим покриттям. Тому ZM є кращим рішенням для захисту від корозії систем для зовнішнього викоритсання  Hilti Outdoor Coated (OC).

Від цинку до цинк-магнію: вища стійкість до корозії та оптимізований ланцюг поставок.


ZM перевершує оцинковану сталь в корозійній стійкості до трьох разів і потенційно в більш важких умовах, що робить це покриття придатним для контакту з аміаком, а також для середовищ багатих хлором і лугами.
На додаток до високого захисту від корозії, цинк-магнієве покриття також легше (вищий захист не призводить до товстого покриття порівняно з HDG/іншими методологіями покриття) і має менший викид CO2 при виробництві. Усуваючи етапи гарячого цинкування та подальшу перевірку поверхні, ZM допомагає усунути невідповідності якості, які можуть виникнути з рішеннями HDG. Це також спрощує логістику, відмовляючись від проміжного етапу транспортування.
 
Значне скорочення виробничих кроків для покриття ZM порівняно з гарячим цинкуванням HDG.
 


Hilti MT – майбутнє покоління модульних опорних систем


Модульні опорні системи Hilti MT розроблені з використанням найінноваційніших сучасних технологій захисту від корозії для найсуворіших зовнішніх умов. Для системи MT це означає:
•       Інноваційна цинк-магнієва (ZM) технологія для профілів MT
•       Перевірена і надійна технологія HDG для компонентів MT, таких як опорних елементів та з’єднувачів

Покриття Hilti ZM відповідають стандарту EN 10346. Воно також ідеально поєднується з рішенням HDG компонентів Hilti і забезпечує:
•       Менше повторної обробки - характеристики самовідновлення ZM означають, що порізані краї або пошкодження не потребують додаткової обробки (наприклад, холодного цинку);
•       Вища міцність – завдяки більшій твердості поверхні ZM менше ймовірність пошкодження покриття під час монтажу та експлуатації;
•       Екологічність – менші викиди CO2 при виробництві та спрощена логістика;
•       Оптимізація витрат – ZM наноситься на сировину як попереднє покриття, усуваючи витрати на процеси постформування та пов’язану з ними логістику;
•       Вища стійкість до корозії – ZM має в два-три рази більший захист від корозії, ніж HDG при однаковій товщині

Система MT є ідеальним рішенням для легких комунікацій, таких як повітропроводи та кабелі, а також для кабельних лотків і більш важких кабельних опор та підсистем – і навіть для більших, некритичних трубопроводів або важкого механічного обладнання. Це стало можливим завдяки його легкості адаптації з точки зору як вантажопідйомності, так і ваги.


Цинково-магнієве покриття ZM - майбутнє вже сьогодні.
Стандарти, норми, випробування.


У своїх дослідних лабораторіях компанії Hilti проводяться всі необхідні з наявних лабораторних випробувань продукції компанії і мають відповідні сертифікати на корозійну стійкість відповідно до найновіших стандартів і вимог:

  • Наше рішення з ZM цинково-магнієвим покриттям для використання ззовні приміщень еквівалентне продуктивності традиційних систем з повним HDG покриттям, забезпечуючи термін служби 25 років для середовищ C3 і 20 років для середовищ C4.


Для профілів MT використовується технологія ZM, що відповідає стандартам ASTM A1046 та EN 10346 (хоча і значно перевищує мінімальні вимоги).Але через складність виробничих процесів покриття ZM не можна наносити на компоненти MT, такі як базові опори і з’єднувачі. Тому вони покриті перевіреним і надійним розчином гарячого цинку HDG, що відповідає вимогам ASTM A153M.

А також, пройшли випробування згідно ISO 9227 (випробування на корозійну стійкість у штучній атмосфері – тест у соляному тумані) та показали відмінну корозійну стійкість - 1000 годин у соляному тумані без утворення червоної іржі навіть на зрізах профілю без додаткової обробки цинковим спреєм... (стосується ОС версії).
*Відповідні звіти надаються за запитом. 

Випробування дають чіткі докази високої корозійної стійкості ZM при впливі сольового туману


 
Внутрішні звіти базуються на тестуванні, проведеному внутрішніми випробувальними лабораторіями Hilti, розташованими в нашій штаб-квартирі в Шаані, Ліхтенштейн.
Зовнішні звіти надаються через MPA, Інститут тестування матеріалів Штутгартського університету, Німеччина.
Випробування на корозію нейтральним сольовим спреєм (DIN EN ISO 9227 / ASTM B117) і циклічні випробування на корозію (EN ISO 16701 / Volvo STD 423-0014) були проведені в обох місцях.
Зразки для тестування — це оригінальні профілі Hilti MT із покриттям ZM, комбінації системи MT (профілі, з'єднувачі) та інші елементи монтажних систем Hilti, які зараз доступні на ринку з різними рішеннями покриття.
 

 Також, щоб задовольнити вимоги корозійних середовищ C1/C2 для вутрішніх використань, система MT має рішення з електроцинкованим покриттям (ISO 2081) для (стандартних) елементів та цинкуванням Сендзіміра для профілів (EN 10346). В сухих приміщеннях С1 очікуваний термін служби 50 років, для корозійного впливу С2 очікуваний термін служби в межах 25 років.

Детальніше з монтажними системами Hilti ви можете ознайомитись тут.
Ви також можете звернутися до нас за підтримкою: просто залиште коментар або опублікуйте своє запитання в спільноті.

Поки немає коментарів

Будьте першим, хто залишить коментар до цієї статті!