Ask.HiltiЗапитуй ВивчайЧитай
Ask.Hilti

АНКЕР-ШУРУП HILTI HUS4 З КАПСУЛОЮ HUS4 MAX

Розміщено Михайло Ільницький12 місяців тому

Нова технологія анкерного кріплення для проєктування та використання у будівлях із залізобетону

анкер,profis engineering,хімічні анкери,механічні анкери,anchors

675

Анкер шуруп HILTI HUS4 З КАПСУЛОЮ HUS4 MAX

 

Нова технологія анкерування

 
Сучасні технології кріплення стають все більш важливими у цивільному будівництві в усьому світі. Кожен кріпильний елемент спроєктований для оптимальної роботи для конкретного застосування. Якщо кріпильний елемент використовується для застосування, для якого він не призначений, це може негативно вплинути на його роботу. У Hilti ми прагнемо пропонувати нашим проєктувальникам і підрядникам кращі, безпечніші та надійніші рішення систем кріплення. Спираючись на понад 80 років досвіду та пристрасть до інновацій, ми раді оголосити про нашу останню інновацію:
 
Нова технологія анкерного кріплення для проєктування та використання у будівлях із залізобетону:
 
Клейовий анкер-шуруп для бетону HUS4 з капсулою HUS4-MAX
 
Оскільки післямонтовані кріпильні системи в бетоні не можуть розраховуватись згідно нормативних документів, як це робиться, скажімо, з високоміцними конструкційними болтами, тому для цього було розроблено новий європейський документ оцінки EAD 332795 «Клейові гвинтові кріплення для використання в бетоні» [1]. технологія кріплення. EAD 332795 [1] є інструментом для методу проектування відповідно до EC2, частина 4 [2], і регулюється додатковими положеннями, наданими в технічному звіті, виданому EOTA, EOTA TR 075 [3]. Цей документ координує метод проектування в його загальних аспектах, однак для технічного підходу він підтримує розділи Єврокоду 2, частина 4 [2]. Усі ці аспекти об’єднані в цьому документі, щоб забезпечити розуміння принципу роботи, процесу оцінки, процесу проектування. Враховуючи велику різноманітність анкерних систем, доступних сьогодні на ринку, фахівцям з проектування або монтажу може бути важко вибрати відповідний анкер для конкретного рішення. Загалом існує різниця між механічними анкерами (розпірними анкерами, наприклад Hilti HST3, забивними анкерами, наприклад Hilti HKD, анкери з підрізкою, наприклад Hilti HDA та шурупи для бетону, наприклад Hilti HUS3) і хімічні анкери (наприклад, капсульні анкерні системи Hilti HVU2 та ін’єкційні системи, наприклад Hilti HIT-RE 500V4). Загалом, немає жодних плюсів чи мінусів, оскільки анкерні системи слід вибирати з урахуванням місця встановлення та проектних умов. Зобр. 1 нижче надає приблизно основні сприйняті відмінності між механічними та хімічними анкерами.

Зобр. 1 Очікувані характеристики механічних та хімічних анкерних систем


Загалом перевага механічних анкерів полягає в тому, що вони набагато простіші в установці порівняно з хімічними анкерами. Крім того, механічні анкери також сприймаються як більш економічні, тоді як міжосьові та крайові відстані сприймаються як відносно великі.
І навпаки, перевага хімічних анкерів чітко базується на уявленні про те, що (1) вони також можуть бути встановлені в бетоні низької якості без втрати несучої здатності, (2) вони можуть сприймати більші навантаження та (3) хімічний розчин може захистити отвори від вологи. порівняно з механічними анкерними системами. З іншого боку, процес встановлення сприймається як набагато складніший через вплив умов навколишнього середовища, таких як температура, необхідність додаткових витат часу і матеріалів для очищення, купівлі дозатора тощо. Отже, можна сказати, що існує попит на технологію анкерування, яка поєднує в собі якомога більше переваг обох технологій анкерування – механічних анкерів і хімічних анкерів.

Анкер шуруп Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX робить саме це завдяки новій європейській концепції проєктування та новому європейському процесу оцінки.
 
А що, якби ми могли створити анкер, який поєднує в собі переваги механічних і хімічних анкерів?
Саме це робить анкер-шуруп Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX!
Новий європейський документ оцінки EAD 332795 щодо «клейових гвинтових кріплень для використання в бетоні» дозволяє кваліфікувати нову технологію, яка може бути названа як гібрид між шурупом для бетону (система кріплення на основі механічного блокування або підрізання) та хімічна система (анкерування на основі адгезії та мікрошпонування). У системі анкерного кріплення клейових гвинтів використовується шуруп для бетону із шестигранною головкою або зовнішнім різьбленням у поєднанні з фольгованою капсулою, наповненою зв’язуючими матеріалами, або ін’єкційною системою, див. зобр. 2.

Зобр. 2.



Наприклад, новий Hilti HUS4 MAX поставляється у фольгованих капсулах. Вони містять полімерну смолу, затверджувач, і наповнювач у визначеному співвідношенні. Фольгована капсула поміщається в просвердлений отвір, просвердлений отвір може бути виконаний ударним бурінням або алмазним свердлінням. Анкер шуруп закручується через капсулу. Під час закручування в отвір капсула з фольги подрібнюється, смоляний затверджувач та заповнювачі змішуються, а кільцевий зазор навколо анкер-шурупа та різьби, нарізаної в стіні, заповнюється полімером, одночасно тріщини навколо анкера заповнюються смолою, див. зобр.3.

Зобр. 3.


Різьба, нарізана лише шурупом для бетону, наприклад, HUS 4 (a) і клейовий анкер-шуруп (Hilti HUS4 та капсула Hilti HUS4 MAX), різьба, нарізана в отворі та заповнена полімером, що збільшує площу механічного блокування та заповнює тріщини в бетон (б)

Щоб мати уявлення про клейовий анкер-шуруп і чому ця технологія анкерування певною мірою поєднує переваги механічних анкерів і хімічних анкерів, можна пограти в наступну інтелектуальну гру: якщо полімер/розчин повністю зникне, анкерна система, що залишається буде звичайним шурупом для бетону, який передає навантаження механічним способом через різьбу, нарізану в стіні, див. зобр. 4. Отже, можна сказати, що умови, які впливають на поведінку з’єднання, покриваються анкер-шурупом. А у випадку клейових анкерів ще й важливий стан отворів (очищений чи неочищений), процес буріння (буріння перфоратором чи алмазне свердління), температура базового матеріалу та довготривала поведінка типу розчину. При цьому, кваліфікаційні випробування анкера Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX підкреслюють, що параметри, які загалом дійсні лише для клейових анкерних систем, на цю систему майже не впливаюсть. Звичайно, це твердження справедливе, лише якщо поєднання геометрії різьби та характеристик хімії є збалансованими, як це передбачено в Hilti HUS4 з йкапсулою HUS4-MAX. Припускається, що інші системи зі зниженими механічними властивостяии на користь вищого значення склейки, що забезпечується хімічною речовиною, демонструють вищу чутливість, порівнянну з повністю клейовим анкером з різьбовим стрижнем.

Зобр. 4

Відокремлення одночасно діючого механізму передачі навантаження


Цього разу ми припускаємо, що різьба бетонного шурупа зникне настільки, що вона не торкатиметься стіни, але все ще буде достатньо великою, щоб утворити зчеплення між розчином і шурупом, але не між бетоном і різьбою. Згідно з цими припущеннями, ми матимемо хімічну анкерну систему, де навантаження передається за допомогою адгезії та мікрозчеплення, див. зобр. 5. Отже, ми можемо сказати, що умови, що впливають на механічну поведінку (наприклад, якість бетону), поглинаються полімерним розчином.

Зобр. 5

Відокремлення одночасно діючого механізму передачі навантаження. Ліворуч

 
А що, якби ви могли спроектувати кріплення своїх конструкцій, поєднуючи найкраще з обох світів?
Безпечне кріплення вимагає не тільки детального планування та проєктування, але й анкерної системи, яка надійно функціонує у звичайних і несприятливих умовах на будівельному майданчику. У Європі для досягнення такої мети продуктивність і характеристики будівельного продукту оцінюються на основі кваліфікаційних вимог, включених до Європейського документа оцінки (EAD), виданого Європейською організацією технічної оцінки (EOTA). З новою технологією кріплення «клейові гвинтові анкери» нова процедура кваліфікації та спеціальний метод проєктування надаються інженерній спільноті. Нижче коротко представлено порівняння між новою процедурою оцінки для клейових гвинтових анкерів і вже існуючих, давно відомим EAD для механічних анкерів і хімічних анкерів. Оскільки клейовий гвинт можна назвати гібридом між шурупом для бетону і хімічним анкером, систему неможливо оцінити відповідно до інших існуючих EAD щоб охопити різні діапазони поєднання обох принципів функціонування. Отже, оцінка кріпильних гвинтових анкерів включає аспекти перевірки, пов’язані з механічним функціонуванням анкер-щурупа для бетону EAD 330232 [4], а також з хімічною міцністю та довговічністю використаного розчину типу EAD 330499 [5].
 
EAD 332795 «Клейові гвинтові кріпильні елементи для використання в бетоні»
 
Європейський документ про оцінку EAD 332795 [1] містить вимоги до тестування та критерії оцінки, призначені для перевірки придатності системи, визначення допустимих умов використання (наприклад, типу навантаження, впливу навколишнього середовища,...) і, зрештою, визначення характеристик продуктивності (тобто несучу здатність анкера), які необхідні для проєктування точки кріплення. Результати оцінювання з усіма відповідними параметрами для будівельного продукту потім публікуються в Європейській технічній оцінці (ETA), як це зазвичай передбачається шляхом маркування згідно EOTA CE.
Структура нового документа оцінки подібна до структури EAD 330232 [4] (механічні кріплення) та EAD 330499 [5] (клейові кріплення). Проведена необхідна програма випробувань дозволяє детально вивести основні характеристики продукту для всіх можливих режимів відмови. Як зазвичай для процесів EAD, концепція вимагає по-перше оцінити основні характеристики кріпильного елемента в звичайних/нормальних умовах. По-друге, перевіряється потенційна чутливість стійкості до несприятливих умов як під час встановлення, так і протягом терміну служби. Деякі потенційні зниження можуть бути отримані за допомогою цих випробувань, а потім застосовані до звичайної продуктивності для досягнення опублікованих даних про стійкість, які можна знайти в Європейській технічній оцінці (ETA) відповідного продукту.
Основним елементом новизни в EAD 332795 [1] для клейових гвинтових кріпильних виробів є оцінка режиму руйнування комбінованого вириву та руйнування бетону. Він починається з визначення базового опору розтягу клейового гвинтового кріплення. Після цього кілька тестів на чутливість і міцність забезпечують перевірку механічної реакції всієї системи. Крім того, щоб завершити оцінку комбінованого опору вириву та руйнуванню по бетону, необхідно здійснити визначення чутливості та довговічності самого клейового матеріалу. Ці випробування проводяться з певними умовами, а саме діаметра кріпильного елемента та глибини закладення, які, як визначено, мають найбільший вплив на продуктивність клейової суміші в бетоні без тріщин. Це оцінено за рахунок порівняння між звичайною несучою здатнісю клейового анкер-шурупа та таким самим анкер-шурупом, але без клейової суміші.
 
Що стосується параметрів стійкості до виколювання конуса бетону, вважається, що наявність клейового матеріалу може компенсувати потенційний знос різьби гвинта на кінці після встановлення, забезпечуючи передачу навантаження в найглибшій точці анкерування. Додаткові випробування з групою з чотирьох анкерів проводяться для перевірки того, що ефективна глибина анкерування, яка буде використовуватися для розрахунків міцності по бетонному конусу (і пов’язаних з нею видів руйнування), дорівнює номінальній глибині анкерування кріплення.
 
Що стосується опору сталі, процедура кваліфікації отримує вимоги, які вже діють для анкер-шурупів для бетону. Стійкість до розкришування під дією водню і міцність анкера при зсувному навантаженні, наприклад, виконуються відповідно до тих самих протоколів EAD 330232 [4] (механічні кріплення).
 
Оцінка інших параметрів для розколювання під навантаженням від розтягування та для витягування анкера, що висмикується, або руйнування краю під навантаженням на зсув не відрізняється від існуючих процедур кваліфікації. Сейсмічна оцінка клейових гвинтових виробів категорій С1 і С2 проводиться відповідно до діючих вимог, що регламентують механічні та хімічні анкери. Слід зазначити, що клейових гвинтових кріпильних елементів під дією вогню може бути прийнята за опором анкер-шурупів для бетону без клейової суміші.

Зобр. 6

Порівняння технічних параметрів, розглянутих у відповідній EAD

На зобр. 6 представлено огляд основних технічних параметрів і того, як вони враховуються в різних процесах EAD. Завдяки поєднанню як гібридної системи, клейове гвинтове кріплення також має бути оцінено щодо тривалого навантаження (поведінка повзучості під тривалим навантаженням), температурний діапазон поведінки.
 
Нова концепція проєктування для анкер-шурупів для бетону, EOTA TR 075 [3] і EC2, частина 4 [2]
 
EC2, частина 4 [2] застосовується для кріплення в бетоні за допомогою анкерів, які мають ETA, оскільки параметри анкера для розрахунку опору необхідно отримати з відповідного документа оцінки. Відповідний документ оцінки визначає, якого нормативного документа для проєктування та/або технічного звіту необхідно дотримуватися. Технічна оцінка клейових гвинтових анкерів відповідно до EAD 332795 [1] є важливою для методу проєктування відповідно до EC2, частина 4 [2], і регулюється додатковими положеннями, наданими в технічному звіті, виданому EOTA, TR 075 [3]. Цей документ координує метод проєктування в його загальних аспектах, однак для технічного підходу він підтримує розділи Єврокоду 2, частина 4.
EOTA TR 075 [3] був потрібний, по-перше, тому, що тип будівельного виробу як «клейове гвинтове кріплення» прямо не згадується в Єврокоді 2 ‒ частина 4 [2], і вказівки щодо того, якого шляху проєктування слід дотримуватися, будуть потрібні, щоб уникнути непослідовних припущень існуючих виробників. Крім того, деякі рівняння та критерії необхідно було адаптувати з урахуванням результатів технічної оцінки для нового типу продукції, як описано в EAD 332795 [1].
Новий метод проєктування для клейових гвинтових анкерів вимагає загалом дотримання методу проєктування для клейових кріплень, наведеного в Єврокоді 2, частина 4 [2]. Як наслідок цього підходу, з одного боку, ефективна глибина анкерування hef може бути збільшена, щоб відповідати номінальній глибині анкерування hnom, з іншого боку, опір розтягу групи анкерів частково обмежується перехрещенням областей також у випадках відмови вириву. Таким чином, метод охоплює системи, що варіюються від двох крайніх положень від анкер-шурупа для бетону без клейового матеріалу до майже повністю клейового кріплення з маленькою різьбою, що прорізається в бетоні.
Рівняння Єврокоду 2, частина 4 [2], що регулюють клейові кріпильні вироби, враховують характеристичну міцність зчеплення (tRk) як вхідні дані для розрахунків, які застосовуються для проєктування при певній конфігурації анкерного кріплення. Тому вони повинні буди бути адаптовані, щоб отримати як вхідні дані для розрахунку безпосередньо характерне значення опору (NRk,p).
Крім того, EOTA TR 075 [3] забезпечує перевірку сейсмічного навантаження та впливу вогню, щоб також чітко регулювати ці випадки проектування. В обох випадках текст з частини 4 Єврокоду 2 просто адаптований для отримання правильного параметра з технічної оцінки. В обох випадках для оцінки згідно з EAD 332795 [1] використовується посилання на процедури для механічних анкерів. Таким чином, необхідно уточнити, що оцінені значення опору відриву слід розглядати як значення опору комбінованому відриву та руйнуванню бетону.

 

Зобр 7.

Порівняння методів проектування механічних кріпильних виробів, клейових гвинтових кріплень та клейових кріплень


Підсумовуючи, немає жодних технічних відхилень між методом проєктування EOTA TR 075 [3] і методом проектування для клейових кріплень, наданим у Єврокоді 2 [2]. Цей документ є керівництвом для послідовного використання вхідних даних для розрахунків, наведених у відповідному ETA. З урахуванням основних положень проєктування анкерів, включених до Єврокоду, технічні звіти, видані EOTA, забезпечують більшу гнучкість у наданні найсучасніших критеріїв інженерній спільноті. Ця додаткова нормативна база підтримує практику проєктування і є ефективною для забезпечення як адекватної перевірки рівня безпеки для кріпильних застосувань, так і негайної передачі результатів нових досліджень. Як і в цьому випадку, технічні звіти EOTA дозволяють охопити нові технології та уникнути прогалин у проєктних положеннях для анкерів. На зобр. 7 міститься огляд основних рівнянь між 3 типами кріплень.
 
Технічна примітка щодо основних пересторог спільноти проєктувальників, які не розглядаються в процесі EAD, принаймні поки що
 
Деякі проєктувальники стурбовані тим, що гвинтові анкери можуть демонструвати ризик «саморозкручування» та можуть «відкручуватися», наприклад, у разі вібрації, і зрозуміло, що ніхто не хоче мати шуруп, що відкручується для бетону під навантаженням протягом наступних 50 або навіть 100 років, що може призвести до інших проблем. Hilti розробила анкер-шуруп Hilti HUS4 і систему Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX, де складний набір конструктивних параметрів, що включають характеристики різьби, був організований таким чином, щоб оптимізувати стійкість до відкручування за затверджених параметрів навантаження, перевірених випробуваннями.

Зобр. 8

Тестове налаштування для вимірювання механізму відкручування анкер-шурупа Hilti HUS4 і системи Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX за межами вимог EAD


Оскільки немає чіткого запиту щодо цієї теми в процесі EAD, компанія Hilti розробила нову систему випробувань, яка базується на філософії випробування Junker і враховує DIN 65151, але була адаптована до умов анкерних кріплень до конкретних умов. Тестова установка показана на Зобр. 8 анкер-шуруп Hilti HUS4 і систему Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX були протестовані при заданій амплітуді зміщення з урахуванням різних частот тестування. Опорну плиту було встановлено на бетонному блоці та піддано імітаційній вібрації під кутом 90° до гвинта Hilti HUS4 і Hilti HUS4 з кріпленням клейовою капсулою HUS4-MAX.

Зобр. 9

Анкер-шуруп Hilti HUS4 і система Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX не показують ознак відкручування в адаптованому тесті Junker

 
Щоб виміряти будь-яке обертання системи, головку/гайку було позначено, як показано на Зобр. 9 і Зобр. 10 навіть через 15 хвилин не було виявлено жодних ознак відкручування, що гарантує, що Анкер-шуруп Hilti HUS4 і система Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX оптимізовані проти розкручування в межах застосування завдяки складному набору конструктивних параметрів, що включають характеристики різьби

Зобр. 10

Немає слідів відкручування анкер-шурупа Hilti HUS4 і системи Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX від початку до кінця тесту

 
Переваги проєктування системи в залежності від застосувань
 
Клейове кріплення анкер-шурупа Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX відповідає стандарту EAD 332795 [1] і, отже, кваліфіковано для використання в поєднанні з EOTA TR 075 [3] / EC2, частина 4 [2] і може забезпечити Вас, як інженера, наступними перевагами проєктування:
a) додайте загальну безпеку, оскільки умови, що впливають на поведінку з’єднання (наприклад, температура), враховуються механічними властивостями анкер-шурупа для бетону. Умови, що впливають на механічну поведінку (наприклад, якість бетону), враховуються полімерним розчином.
b) будьте більш гнучкими щодо змін проєкту або навіть передбачте майбутні вимоги проєкту, оскільки додавання капсули збільшить продуктивність до 30% або скористайтеся перевагами можливості повного демонтажу та знайдіть конструктивні рішення навіть для найменших крайових і міжосьових відстаней.
c) навіть для монтажника, використовуючи анкер-шуруп Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX означає, що йому більше не доведеться мати справу з часом затвердіння, очищенням, затягуванням, обов’язковими аксесуарами та обмеженнями техніки свердління.
Ми бачимо ці переваги особливо для наступних застосувань:

Головні конструкції з низькими та середніми навантаженнями та їх другорядні елементи в бетоні з тріщинами та без тріщин (C20/25 до C50/60) під статичним, квазістатичним та сейсмічним (C1) навантаженням. Особливість забезпечується подвійною функцією утримування (підрізання та адгезія), що адаптує продуктивність до вимог застосування без надмірного коефіцієнтів запасу, вибираючи між анкер-шурупом Hilti HUS4 та системою Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX

Зобр. 11


Анкер шуруп Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX для низьких і середніх навантажень головних балок, другорядник елементів, а також надані конструктивні переваги повної гнучкості конструкції та переваги зниженої чутливості до умов навколишнього середовища та проектних припущень, як обговорювалося раніше.
Середні навантаження, неконструкційні, але важливі для безпеки застосування в бетоні з тріщинами та без тріщин нормальної ваги (C20/25 до C50/60) під статичним, квазістатичним і сейсмічним (C1) навантаженням. Навіть якщо це конструкційний елемент, це НЕ означає, що не має значення для безпеки. EOTA TR 075 [3] / EC2, частина 4 [2] призначений для застосувань, пов’язаних з безпекою, у яких відмова кріплень може призвести до обвалення або часткового обвалення конструкції, спричинити ризик для життя людини або призвести до значних економічних збитків. У цьому контексті воно також охоплює неконструкційні елементи, що підтримуються або прикріплюються до нових чи існуючих будівель, наприклад поручні, дахи та легкі сталеві конструкції. Для таких застосувань анкер-шуруп Hilti HUS4 і система Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX надають вам можливість проєктувати з найменшими крайовими та міжосьовими відстанями, як для хімічних анкерів, а також система Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX захищає отвір від просочування води. Крім того, навіть у поєднанні капсулою, що вставляється в отвір анкер-шуруп Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX дає можливість його демонтажу, див. Зобр.12.

 

Зобр. 12

Анкер-шуруп Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX для неконструкційних, але важливих для безпеки застосувань і наданих конструктивних переваг найменшої крайової та міжсосьової відстаней, захист отвору від вологи та можливості повного демонтажу

 
Проєктування будівельного обладнання, будівельних систем і машин за допомогою анкер-шурупа Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX в бетоні з тріщинами та без тріщин нормальної ваги (C20/25 до C50/60) під статичним, квазістатичним і сейсмічним (C1) навантаженням. Погана робота кріплень для обладнання та систем є найбільшою причиною пошкодження та перерви в роботі. Подвійна функція утримання та більша гнучкість проти функціональних змін. Hilti HUS4 SCREW з HUS4-MAX CAPSULE і набором заповнювачів Hilti – це непроникне рішення для підлог з покриттям.

Зобр. 13

Анкер-шуруп Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX для кріплення обладнання, а також переваги при проєктуванні

 

Підсумовуючи
Новий HUS 4 — це четверте покоління шурупів для бетону післявстановленого монтажу, з використанням механічного блокування для надійного механізму передачі навантаження в бетоні з тріщинами та без тріщин, свіжому бетоні та інших базових матеріалах із максимальною продуктивністю. Новий анкер-шуруп Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX додає хім. розчин до бетонного шурупа, поєднуючи переваги хімічних та механічних анкерів і зменшуючи чутливість до умов проєктування та проєктних припущень, маючи однакову спрямованість на продуктивність. Це пояснюється тим, що умови, які впливають на поведінку з’єднання, наприклад температура, забезпечуються механічними властивостями анкер-шурупа для бетону. Тоді як умови, що впливають на механічну поведінку, як-от якість бетону, поглинаються полімерним розчином. Це також забезпечує більшу гнучкість для внесення змін у проєкт. Додавши капсулу, ви можете збільшити продуктивність до 30%, або ви можете відмовитись від капсули, щоб рішення відповідало найменшим крайовим відстаням. Крім того, підрядник отримує переваги від даного запроєктованого рішення, оскільки система з анкер-шурупа Hilti HUS4 з капсулою HUS4-MAX означає, що підрядникам більше не доведеться мати справу з часом затвердіння, очищенням, затягуванням, використанням обов’язкових аксесуарів та обмеженнями у техніці свердління отворів. Ця система оцінюється відповідно до EAD 332795 «клейові гвинтові елементи для використання в бетоні» [1] і може бути запроєктована відповідно до EC2, частина 4 [2], і регулюватися за допомогою додаткових положень, наведених у технічному звіті, виданому EOTA, EOTA TR 075 [3].
Найкраще з обох світів для проєктувальників і підрядників … пропонує вам Hilti.
 
Список літератури
[1] EAD 332795-00-0601 Гвинтові кріпильні елементи для використання в бетоні
[2] EN 1992-4:2018 Проектування бетонних конструкцій ̶ Частина 4: Проектування кріплень для використання
[3] EOTA TR 075 (у підготовці) Розробка клейових гвинтових кріплень для використання в бетоні
[4] EAD 330232-01-0601 Механічні кріплення для використання в бетоні
[5] EAD 330499-01-0601 клейові кріплення для використання в бетоні
[6] EN 206:2013 A1:2016 Бетон: визначення, характеристики, виробництво та відповідність

Поки немає коментарів

Будьте першим, хто залишить коментар до цієї статті!